הלימודים בחוג לערבית במסגרת לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה נועדו להכשיר מורים להוראת ערבית בבתי ספר יסודיים, בתי ספר לחינוך מיוחד ובתי ספר על יסודיים (כיתות ז'-י').
חוגהסבה להוראת ערבית פתוח גם לאקדמאים בוגרי תואר ראשון המבקשים לבצע הסבה להוראת ערבית במסלולים העל יסודי והיסודי.
במסגרת הלימודים בחוג אנו מבקשים להעניק לכם כלים ומטרות מוגדרות כדוגמת:
תכנית הלימודים מתמקדת בהוראת השפה הערבית: דקדוק, תחביר, לשון הקוראן וסגנונו; הספרות הערבית הקלאסית והמודרנית על מגוון רבדיה וסוגותיה. הקורסים בתחום התרבות והספרות עוסקים ביצירות ספרותיות ואינטלקטואליות מהעולם הערבי ומשקפים את הרב-תרבותיות בעולם הערבי.
התכנית מציעה לסטודנטים להעמיק ולהעשיר את הידע שלהם בשפה הערבית באמצעות לימוד מבחר טקסטים מהתרבות הערבית, מפרשנות הקוראן, מההלכה והתרבות המוסלמית בזיקה לסוגיות, כגון: מעמד האישה, היחס ל"אחר", למודרנה ועוד שמעסיקות את האינטלקטואלים והמחנכים הערבים בני ימינו.
במהלך לימודיהם רוכשים הסטודנטים גם מיומנויות בניתוח טקסטים ובכתיבה וקריאה אקדמיות וכלים לשימוש בטכנולוגיות מידע ובהוראה מקוונת.
תכנית הלימודים של החוג לערבית מוצעת במתכונות אלה:
תלמידי ההתמחות והחטיבות לומדים:
לימודי יסוד: תחביר השפה הערבית, דקדוק וניקוד, לשון הקוראן, ספרות ערבית, מיומנויות כתיבה אקדמית ברמות שונות.
סוגיות כלליות: היסטוריה של הספרות הערבית הקלאסית והמודרנית, שירה ערבית, פרוזה ערבית קלאסית ומודרנית, העשרה לשונית, סוגיות בתרבות הערבית, כמו מיתוס, היסטוריה, מסורת ומודרנה. כמו כן, אוטוביוגראפיות של אינטלקטואלים ערבים בתחום הספרות, ההגות, והחינוך בתקופה המודרנית.
בתחום הכתיבה האקדמית לומדים הסטודנטים קורס כתיבה אקדמית בשנה א'; פרו סמינריון בשנה ב' וסמינריון בספרות ערבית בשנה ג'.