וייס חוה
ראשת המכון ללימודי תואר שני לטיפול באמנויות
ראשת התוכנית לתואר שני בטיפול באמצעות מוזיקה
מדריכה בכירה במרכז התרפיות
ראשת המכון ללימודי תואר שני לטיפול באמנויות
ראשת התוכנית לתואר שני בטיפול באמצעות מוזיקה
מדריכה בכירה במרכז התרפיות
רכזת אדמיניסטרטיבית לתוכניות לתואר שני בטיפול באמנויות
האם המוזיקה בנשמתך? רוצה להעמיק במפגש בין הצלילים ונפש האדם? מגלה עניין בלימודי מקצוע טיפולי משמעותי?
בואו ללמוד את תחום הטיפול הייחודי המשלב ביניהם
תרפיה במוזיקה היא מקצוע טיפולי ומבוסס מחקרית העושה שימוש קליני במוזיקה, במטרה להשיג מטרות טיפוליות רגשיות, חברתיות, מוטוריות, קוגניטיביות ורוחניות. הטיפול מיועד לטווח רחב של אוכלוסיות וגיל.
טיפול באמצעות מוזיקה מחבר בין שפת ההבעה והתקשורת היצירתית- מוזיקלית לבין תיאוריות פסיכולוגיות. המוזיקה המאפשרת נגישות לרבדים לא מודעים בעולם הפנימי, והקשר הבין-אישי, המתפתח ונרקם בין המטפל והמטופל, שזורים זה בזה. הביטוי היצירתי- מוזיקלי, חושף את עושרה ועוצמתה של החוויה הרגשית, יחד עם ההתבוננות המשותפת על היצירה והעיבוד המילולי, מניבים את השילוב הייחודי בין החלקים הקוגניטיביים והרגשיים של המטופל לצורך עשיית שינוי בחייו.
התוכנית שלנו להכשרת מטפלים באמצעות מוזיקה פועלת מ-1981, והיא התוכנית הוותיקה בישראל. התוכנית שמה דגש בלימוד של חומר תיאורטי בתחום הפסיכולוגיה, הטיפול והטיפול במוזיקה, ברכישת מיומנויות טיפוליות, בהתנסויות חוויתיות, לצד מחקר, הדרכה והכשרה מעשית. הגישה התאורטית בתוכנית הינה אקלקטית. כלומר בנוסף לראייה פסיכודינמית, יש בה שילוב של ראיה קהילתית-תרבותית, התפתחותית-קלינית, שיקומית-רפואית ונוירולוגית נעה בין מתן מענה ליחיד לבין מענה לקבוצה ואף לקהילה. כל זאת, תוך רגישות תרבותית.
התוכנית מקדמת את הצמיחה האישית ומאפשרת לכל סטודנט לעצב את עתידו כמטפל במוזיקה מתוך זיהוי הפוטנציאל הייחודי הגלום בו בתחום המוזיקלי, האישיותי והאקדמי. אנו בוחרים בקפידה את המועמדים ושומרים על קבוצות קטנות, על מנת לשמור על רמה גבוה ומקצועית, יחס אישי ואווירה משפחתית. הבוגרים שלנו משתלבים בתעסוקה במשרד החינוך, במערכת הבריאות הנפש, בבתי חולים, במרכזי דיור מוגן, בתי אבות, בעמותות שונות בקהילה, במרכז התרפיות להורות ומשפחה של מכללת דוד ילין ועוד.
בתוכנית צוות מגוון, העוסק בתרפיה במוזיקה מכיוונים שונים ומתחומי עניין שונים. הצוות עוסק בטיפול כמו גם במחקר ובכתיבה אקדמית. תחומי העניין של המרצים באים לידי ביטוי גם בתוכנית הלימודים ויוצרים תוכנית לימודים עשירה ומגוונת.
בוגרי התוכנית ללימודי טיפול במוזיקה יקבלו תואר שני (.M.A.A.T) ותעודת הכשרה מעשית מתקדמת.
בשנה א' הלימודים מתקיימים לאורך יום וחצי: בימי ראשון יום מלא ובימי שלישי מהצהריים.
בשנה ב' הלימודים מתקיימים ביום אחד, ימי ראשון.
ההכשרה המעשית בשנים א' וב' היא בנוסף לשעות אלה.
שנת סטאז' - שנת הכשרה מתקדמת - 960 שעות.
הלימודים מתקיימים באופנים שונים:
בשנת 2013 קיבלה המכללה אישור פתיחה ופרסום של התוכנית לתואר שני מאת המועצה להשכלה גבוהה.