צרפתי ליהי

*התוכנית קיבלה אישור פתיחה, פרסום והרשמה מהמל"ג. מתן התואר מותנה באישור המל"ג
חדש: אפשרות לתעודת ייעוץ והדרכה לגיל הרך לסטודנטים בתוכנית המתחילים את לימודיהם בתשפ"ו!
התוכנית מציעה התבוננות מורכבת על העבודה היומיומית במסגרות לגיל הרך, ומקדמת למידה בין-תחומית של עולמות-ידע מגוונים: פסיכולוגיים, נוירולוגיים, פדגוגיים, חברתיים וניהוליים-ארגוניים.
התוכנית מתאימה לאנשי מקצוע בגיל הרך בעלי ידע קודם וניסיון בעבודה בתחום הגיל הרך, שמעוניינים בתהליכי 'למידה לאורך החיים' והתפתחות מקצועית מתמדת.
נלמד על מגמות מחקר עדכניות, ונפתח מיומנויות וכלים חדשניים הנדרשים בעבודה עם הילדים ועם המבוגרים בסביבת הגן.
הלימודים מתקיימים במשך שנתיים אקדמיות, יום בשבוע - יום ג'.
הנחה של 5000 ש"ח בשנה א' ו 2000 ש"ח בשנה ב'
מוקד ייחודי בהיקף שלו העוסק באחד הנושאים הבולטים כיום במחקר ובעבודה בשדה – "למידה רגשית חברתית".
במוקד זה ישנם קורסים מרובים על הסוגיות המשמעותיות ביותר לעבודה בגן ילדים: מניעת אלימות, פיתוח כישורים חברתיים ועיצוב אקלים הגן, קשיי הסתגלות לגן, מיניות ומוגנות מינית, ביבליותרפיה לגננות, מצבי משבר אבדן ואבל בגיל הרך.
מוקד המספק ידע וכלים למחפשים קידום בתוך משרד החינוך, לתפקידי פיקוח והדרכה או ניהול אשכול גנים.
הקורסים במוקד זה מדגישים את ההיבטים הרגשיים בעבודת הניהול של הגן, ועוסקים בסוגיות כגון: הובלה של מערכות יחסים בין המבוגרים בסביבת הגן (צוות, הורים), מיומנויות הדרכה ודילמות של הדרכה.
מוקד ייחודי, שאינו קיים בתוכניות אחרות לתואר שני בחינוך לגיל הרך.
מוקד זה בוחן שינויים שמאפיינים את המאה ה21 ואשר משפיעים על סביבת הגן. חלק מהקורסים מאירים סוגיות משמעותיות לחברה הישראלית, וחלק מהקורסים מאירים אתגרים גלובאליים: איך ילדים מגיבים לסוגיות חברתיות כגון חשיפה למלחמות וגזענות? תמורות בדפוסי הורות ובמיבנה המשפחה, קיימות, תמורות בהוראת המדעים בגן (הקורס ילמד בשיתוף מוזיאון המדע).
מוקד זה הינו ייחודי בחשיפה לדרכי התערבות מבוססות מחקר, שנחשבות כיום לחוד-החנית בהתמודדות עם בעיות התנהגות: פסיכולוגיה חיובית ו-CBT, ניתוח התנהגות יישומי.
בנוסף, מוקד זה חושף לידע עדכני על סוגים שונים של ליקויים וצרכים מיוחדים בגיל הרך והתפתחות שפה תקינה ולקויה.
בעלי תואר ראשון שאינו בחינוך לגיל הרך יידרשו ללימודי השלמה כמפורט בהמשך.
מועמדים שלא התמחו בחינוך לגיל הרך יחויבו בקורסי השלמה בהיקף של 6 נ''ז (3 ש''ש):
סה"כ תוכנית הלימודים כוללת 19 נ"ז:
12 קורסי חובה בתחום הגיל הרך
2 קורסי בחירה - מתוך 4
2 קורסי מתודולוגיה (שיטות מחקר איכותניות, מחקר כמותי)
חלק מהקורסים מקוונים.
בנוסף: בשנה א' – כתיבת עבודה סמינריונית, שתוכל לשמש בסיס למחקר בשנה ב' ובשנה ב' - ביצוע מחקר. יינתן ליווי צמוד של מנחה אישית לכתיבת שתי העבודות האלה.
מומחית בניתוח התנהגות יישומי, בעלת הסמכה BCBA-D מטעם האגודה הבינלאומית למנתחי התנהגות. עוסקת בהכשרת מורים ובהכשרת מנתחי התנהגות ובטיפול בילדים עם קשיי התנהגות ובילדים על הספקטרום האוטיסטי. כמו כן עוסקת בחקר, לימוד וקידום מיומנויות שליטה עצמית ומיומנויות חברתיות של ילדים עם קשיי התנהגות.
ראש התוכנית לתואר שני .M.Ed בחינוך לקיימות - סביבה, חברה, בריאות
מייסדת שותפה, המכון לחינוך לקיימות
פרופ' אריאלה פופר-גבעון היא פרופסור חבר במכללת דוד ילין.
מומחית למחקר איכותני, החוקרת סוגיות שונות של בריאות וחולי (גזענות במערכת הבריאות בישראל, הססנות חיסונים, רפואה מרחוק ועוד). מלמדת מזה שנים רבות סוגיות שונות במחקר איכותני בשלל מסגרות.
תוכנית לימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך מתאימה כמו כפפה ליד למי שעובד או עובדת במסגרות לגיל הרך (גנים, מעונות וכו’), ומגיעה עם ניסיון רב ועם דילמות שעולות בעבודה היומיומית מהשטח.
הלימודים בתוכנית הם הזדמנות לגבש ידע מחקרי עדכני ביחד עם ידע יישומי, במגוון תחומים: פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה ארגונית, נוירולוגיה ונוירו-פדגוגיה, חינוך מיוחד, ביבליותרפיה ועוד.
מיומנויות להדרכת צוות ולפתרון משברים בצוות וביחסים עם הורים; מיומנויות להתמודדות עם ילדים מאתגרים המתקשים במציאת מקומם בקבוצה; מיומנויות לשימוש בבובות פרסונה להובלת תהליכים חברתיים בקרב הילדים בגן.
לימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך מיועדים למי שעובדים במערכת החינוך לגיל הרך.
כיום נדרש לפחות תואר שני כדי להתקדם לתפקידי הדרכה ופיקוח – הן בגנים, והן במעונות לגילאי 0-3 (שעברו למשרד החינוך). מעבר לעצם תואר הנדרש, הקורסים השונים מספקים ידע עדכני בנושאים קריטיים, וכן כלים להדרכה ולניהול של הצוות.
גם למי שמבקשת להמשיך לעבוד ישירות עם ילדים, ואינה מחפשת בהכרח קידום בתפקיד – התוכנית מספקת ידע וכלים, שתורמים לחשיבה ביקורתית מבוססת-מחקר, וכן לביטחון עצמי ותחושת-מסוגלות בהתמודדות עם ההיבטים היותר מורכבים ומאתגרים בעבודה במסגרות לגיל הרך.
התוכנית ללימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך פונה לגננות (בעלות ותק ל לפחות 3 שנים), וכן למדריכות ומנהלות במעונות, במשפחתונים ובתוכניות התערבות לילדים בגיל הרך.
כגננת ותיקה את "בחברה טובה", ותמצאי עוד נשים כמוך בתוכנית הלימודים לתואר שני בחינוך לגיל הרך. עם זאת, למדנו מניסיוננו שדווקא החזרה לספסל לימודים מעוררת אנרגיה ועניין. מרבית הסטודנטיות הלומדות בתוכנית אינן בשבתון, ומסתדרות היטב. אדרבה, הן מביאות דוגמאות מהעבודה היומיומית, ונעזרות בתצפיות שלהן מיום האתמול לעיבוד חוויות הלמידה. כמובן שהתשובה על שאלה הזו היא אישית, וכל אחת שמבקשת להירשם יודעת מה היא מסוגלת ומה מתאים לה. נשמח להקשיב ולעזור לך בהתלבטות אישית זו או אחרת.
היתרון הייחודי במסגרת לימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך הוא ללא ספק בתמהיל הקורסים שהתוכנית מציעה.
הדגש אצלנו הוא בקורסים שמתמקדים בסוגיות רגשיות-חברתיות – הן בעבודה הישירה עם ילדים, והן בעבודה עם המבוגרים בסביבת הגן והמעון (הורים, צוות).
ביחד, הקורסים מצטברים לגוף ידע משמעותי, שמספק מענה לשאלות הכי בוערות שמעסיקות גננות, מנהלות, מפקחות ומדריכות לגיל הרך.
במסגרת לימודי תואר שני בחינוך לגיל הרך נלמדים קורסים ייחודיים כגון:
"ניתוח התנהגות", "עקרונות הCBT ופסיכולוגיה חיובית", "מניעת אלימות ופיתוח כישורים חברתיים", "ילדים עם קשיי הסתגלות למסגרת" – קורסים המתבוננים מכיוונים שונים על ההתמודדות היומיומית שיש לא.נשי מקצוע בגיל הרך עם ילדים עם בעיות התנהגות, ילדים מופנמים ועצורים הנוטים לחרדה מוגברת, הפרעות אכילה בילדות המוקדמת, אילמות סלקטיבית, בעיות קשב וקשיים נוספים של ילדים עם צרכים מיוחדים בגיל הרך. קורסים אלה מצטרפים לקורס נוסף "מצבי משבר, אבדן ואבל בגיל הרך", ולקורס "מיניות בגיל הרך ומוגנות מינית", שתורמים ידע על קשיים טיפוסיים נוספים בגיל הרך.
קורס "ביבליותרפיה לגננות: עבודה עם טקסט רגשי בגן" מלמד את עקרונות הביבליותרפיה וכיצד ניתן ליישמם בעבודת הגננת.
שני קורסים "ניהול היחסים בין המבוגרים בסביבת הגן" ו"הדרכה במסגרות לגיל הרך – עקרונות ודילמות" – עוסקים בניהול משברים בקרב המבוגרים במסגרת החינוכית לגיל הרך, ובכלים להובלת צוות ולהדרכת צוות (supervision).
קורס "אוריינות חברתית בגיל הרך" עוסק בשאלות: מתי ילדים מתחילים להבין לאיזו קבוצה חברתית הם משתייכים? איזה מסרים מועברים לילדים כבר בגיל הרך על סוגיות מרכזיות בחברה הישראלית? האם קיימת גזענות כבר בגיל הרך, ואיך ניתן למנוע זאת?
במסגרת הסכם הקידום של עובדי הוראה ב"אופק חדש", יוכרו 120 ש"ב (4 ש"ש) מלימודי התואר השני כחלק מ-180 ש"ב הנדרשות לצורך קידום בדרגה.
עובדי הוראה המועסקים בתנאי הרפורמה בבתי ספר או בגני ילדים, אשר לומדים לימודים אקדמיים לקראת תואר ראשון, תואר שני או שלישי זכאים לקבל החזרי שכר לימוד עבור הלימודים האמורים או מענק שעות, על פי הכללים הקיימים כיום, וכפי שיהיו מעת לעת.
התוכנית קיבלה אישור פתיחה, פרסום והרשמה מהמל"ג.
מתן התואר מותנה באישור המל"ג.