משנת 2015 משתתפים סטודנטים מהמכללה בשבוע בין-לאומי ב Karel de Grote- University College בעיר אנטוורפן בבלגיה.
דיאלוג יהודי ערבי לאנטוורפן בלגיה.
משתתפים:
עליאן שהד ; אפריאט טליה ; ג'בר אינדי ; שירה סניטקוף ; מונה אברהים ; רים שריף ; דינה שיר ; אפנאן , סאיד סובחי ; חסן מורתדא עבד אל באסט תמימי ; רותם שמואל ; אריאלה גוור ; קורל בנווניסתי
מדבריה של טל, אשר השתתפה בשבוע הבין-לאומי-
"בשבוע הבינלאומי בנושא יצירתיות בחינוך באנוורטפן, בלגיה, השתתפו סטודנטים וסטודנטיות לחינוך ממדינות שונות באירופה.
במהלך השבוע למדנו על חשיבה יצירתית, הסתכלות "מחוץ לקופסה", פתרון בעיות באופן יצירתי ופיתוח יצירתיות. נחשפנו להרצאות ושיעורים, סדנאות ופעילויות שונות ומגוונות.
בנוסף, התארחנו אצל משפחות בלגיות, שפתחו בפנינו את הדלת והלב, בתקופה היפהפייה של כריסמס באירופה.
באחד מימי הסמינר ביקרנו בבתי ספר בבלגיה, ראינו דגמים שונים של חינוך והוראה ופיתחנו שיח על ההבדלים שבין שיטות החינוך במדינות השונות מהן הגיעו המשתתפים.
ההשתתפות בשבוע תרמה להרחבת הדעת ופתחה בפנינו דרכי חשיבה ונקודות חדשות למחשבה. היה מעניין ומעשיר להיחשף לפעילויות, למגוון המשתתפים והמורים שלקחו חלק בתכנית."
השבוע התקיים במהלך חופשת החנוכה והמכללה הוזמנה להשתתף ביחד עם אוניברסיטאות רבות מרחבי אירופה.
הסטודנטיות שהשתתפו הן: שירה סיבוני, עמית ניר, תומר לוין.
להלן רשמיהן:
בתאריך 06/12/15 נשלחנו מטעם מכללת דוד ילין לשבוע התנסות לימודית ב Karel de Grote- University College בעיר אנטוורפן בבלגיה. את הפרויקט מטעם המכללה מובילה גב' רותי בר סיני, שמפעילה בהצלחה רבה משלחות לשיתופי פעולה לימודיים במגוון מדינות ברחבי העולם כבר שנים רבות.
לאחר שנחתנו בעיר הבירה בריסל והתרשמנו ממנה נסענו לאנטוורפן לפגוש את המארחים הבלגיים שלנו.
ציפינו בקוצר רוח להכיר את הסטודנטיות המארחות שלנו למשך השבוע, ואת משפחותיהן. המשפחות קיבלנו כל אחת מאתנו בחום ובנדיבות.
פיטר ראש הצוות הבלגי הוא מרצה בחוג לדרמה באוניברסיטה. יחד עם הסטודנטים הבלגיים, קיבלו את פנינו ואת פניהם של סטודנטים נוספים מרחבי אירופה שהשתתפו בתכנית בחמימות רבה. לאחר מכן, התקיימה פעילות שהסטודנטים הבלגים הכינו והעבירו למטרת היכרות וגיבוש של המשתתפים במשלחת.
בהמשך היום פיטר הציג בפנינו את תכנית ההתנסות השבועית המצפה לנו. שבוע ההתנסות תוכנן ונערך בסימן "יצירתיות". אנשי החינוך הבלגים הציגו בפנינו שיעורי יצירה ודרמה וניסו להמחיש בפנינו את ערכה הרב והחשוב של היצירתיות אצל מורים ומחנכים.
כאנשי חינוך עלינו להיות יצירתיים כל הזמן - במהלך השיעורים בכיתה, באינטראקציה עם התלמידים, במציאת דרכי לימוד מגוונות, ביכולת להגיע אל כל תלמיד בדרכים שונות המחייבות מחשבה ויצירתיות.
הדגש בסדנאות היה, שכל אחד מאתנו יצירתי בתחומים מסוימים, אך יחד עם זאת אנו מתקשים למצוא רעיונות מיוחדים ויוצאי דופן בתחומים האחרים. בסדנאות שהשתתפנו בהן, אפשרו לנו לטעום ממגוון מחשבות יצירתיות ודרכי הוראה שונות מהמוכר לנו וזה התבטא בפעילות בדמיון מודרך, חידות חשיבה, פעילות מציאת אסטרטגיות, לימוד הכנת סרטים מדובבים לתלמידים על נושאי לימוד שונים, לימוד בעולם העיצוב תמונות- פוטושופ ותוכנות נוספות ועוד..
בזמן שבין הפעילויות ערכנו סיור מודרך בעיר, ופיטר הפך את הסיור להרפתקה מעניינת והעביר את ההסברים והרקע ההיסטורי של העיר, דרך פעילויות מיוחדת. הוא הכניס אותנו לתוך עולם של סיפור מזמן מלחמת העולם השנייה והסיפורים ליוו והעסיקו אותנו לכל אורך הסיור.
למדנו בסדנאות השונות על עקרונות היצירתיות ועל מטרתם לסייע לנו להגיע לרעיונות יוצאי דופן, לחשוב מחוץ לקופסא ולהיפתח לתחומי למידה והוראה חדשים.
בנוסף, במהלך ביקורנו באנטוורפן, ביקרנו בבתי ספר שונים לפי קבוצות והתרשמנו מאופן הלימוד, הערכים והדגשים של בבית הספר. היתרון הרב היה לדעתנו, שכל קבוצה ביקרה בבית ספר שונה וכך יכולנו לשתף אחד את השני בחוויות מיוחדות מבתי הספר.
בנוסף הלימוד ופעילויות הפנאי המשותפות שנערכו יחד עם סטודנטים מארצות שונות תרם לחוויה והעצים אותה. כל סטודנט סיפר על צורת הלימוד בארצו, שיתף ברעיונות מיוחדים ובחוויות שצבר בממשק עם התלמידים.
במהלך השבוע לאחר שעות הלימודים טיילנו עם הסטודנטים ברחבי העיר, אכלנו במסעדות ויצאנו לאירועי תרבות וכך התחברנו ולמדנו רבות אחד על השני ועל השוני בין התרבויות, המדינות , הדתות, וכמובן גם על השוני במערכת החינוך.
במהלך חג החנוכה שהתקיים באותו שבוע הדלקנו נרות חנוכה בבית המארחים והכנו ארוחת ערב ישראלית משותפת ואף לימדנו אותם כיצד להכין חלות וסופגניות. הסטודנטים הבלגיים והמשפחות המארחות שהשתתפו מאד התלהבו ונהנו וזו הייתה חוויה מקסימה.
אנחנו מאוד שמחות שזכינו להשתתף במשלחת. זו הייתה עבורנו חוויה מסקרנת, מלמדת ונעימה. הכרנו תרבויות שונות, ארץ יפה במיוחד, אנשים חמים ונדיבים, והתנסינו במגוון דרכי הוראה חדשות, רעיונות חדשים והכרנו חברים חדשים. למדנו על פיתוח היצירתיות כתפיסת עולם ואנו בטוחות שעוד נפנים ונשכלל את הכלים שרכשנו בשבוע ההתנסות לטובת תלמידינו בהווה ובעתיד.
אנו אסירות תודה למכללת דוד ילין ולרותי בר סיני על ההזדמנות שניתנה לנו ושמחות שייצגנו את המכללה בפרט ואת מדינת ישראל בכלל בכבוד.
עמית ניר, תומר לוין ושירה סיבוני.